Archief op 2018

Jaarvergadering van de IJsclub Baflo

Het bestuur van de IJsclub Baflo, nodigt haar leden en donateurs uit tot het bijwonen van de ledenvergadering op vrijdag 30 november 2018 in Dorpshuis ‘Agricola‘ Heerestraat 21 te Baflo.

Aanvang 20.00 uur

Agenda;

 1. Opening;
 2. Ingekomen stukken en mededelingen;

 3. Notulen vorige vergadering van 24 november 2017;
 4. Jaarverslag 2017 – 2018 van de secretaris;
 5. Financieel jaarverslag van de penningmeester;
 6. Verslag van de kascommissie;
 7. Dhr. J. Kuin treedt af als kascommissielid. Dhr. Gerard ten Brink blijft nog een jaar lid.

Dhr. Kees Buma treedt toe tot de kascommissie.

Tevens dient er een reservelid te worden benoemd.

 1. PAUZE MET GRATIS VERLOTING!
 2. Bestuursverkiezing; Aftredend volgens schema en herkiesbaar; G. Ellerkamp

Aftredend volgens schema en herkiesbaar; N. Buurma.

Tussentijds aftredend; W. Witteveen.

Aftredend; B. Damminga.

Het bestuur stelt voor om Dhr. Gerard ten Brink in het bestuur te benoemen.
Het bestuur stelt tevens voor om
Dhr. Steven Boekschoten in het bestuur te benoemen.

(Eventuele tegenkandidaten kunnen zich aanmelden tot aanvang van de vergadering)

 1. Begroting;
 2. Bespreking a.s. winterseizoen;
 3. Rondvraag;
 4. Sluiting;

Na afloop van de vergadering kan men kaarten en bingo spelen om vleesprijzen.

Bij het betreden van de ijsbaan het komend winterseizoen, word(t)en u/jullie vriendelijk verzocht de lidmaatschapskaart(n) bij jullie te dragen

Namens het bestuur IJsclub Baflo

Gratis schaatsen in Kardinge!

Leden van ijsclub Baflo kunnen het komende winterseizoen DRIE KEER GRATIS SCHAATSEN in Kardinge op de vierhonderd meterbaan. Deze mogelijkheid is er voor de leden van clubs die
aangesloten zijn bij het gewest Groningen van de KNSB en geen wedstrijd licentie hebben.

De data in Kardinge zijn:

Zaterdag 20-10-2018; van 16:30-18:30 uur.
Dan is het vrij schaatsen. Voor deze avond moet u wel de lidmaatschapskaart van het seizoen 2017-2018 meenemen, daar wordt bij de ingang naar gevraagd.

Zaterdag 29-12-2018; 16:30-19:00 uur.
Deze avond is de toertocht met stempelkaart en medaille.

Zaterdag 16-2-2019; 19:00-21:00 uur.
Dan is het vrij schaatsen.

Voor de avonden 29-12-2018 en 16-2-2019 moet u de lidmaatschapskaart van het seizoen 2018-2019 meenemen, die moet u kunnen tonen bij de ingang.
Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid naar Kardinge gaat, dus vooraf aanmelden is niet nodig.
Graag tot ziens in Kardinge, want bewegen is gezond, ook op het ijs!

Bestuur ijsclub Baflo

Wie wil helpen bij het snoeien van de houtwal op de ijsbaan?

Met het afvoeren en opruimen van het gesnoeide materiaal zoeken wij nog mensen die ons
behulpzaam willen zijn. Op zaterdag 3 november a.s. tussen 9.00-12.00 uur, voordat het water op de ijsbaan komt, wil het bestuur met een aantal vrijwilligers de houtwal rond de ijsbaan een onderhoudsbeurt geven. Dat betekent o.a. snoeiwerk, afvoeren en opruimen van het het gesnoeide materiaal.

Vindt u het leuk hierbij mee te helpen dan is uw hulp zeer welkom. Vele handen maken
licht werk. U kunt zich aanmelden bij de bestuursleden, via de mail: witteveenwim@ziggo.nl
of het contactformulier op de website.

Het bestuur ijsclub Baflo

Wie wordt in Baflo de snelste inlineskater?

Powerslide inline competitie

Voor de vijfde keer de Powerslide Inline Competitie en clinic in Baflo

Wordt het Gerald Bos, Geert Kruims of toch Albert Bakker. Zij waren de eerste drie geklasseerde deelnemers in de wedstrijd in Haulerwijk dit seizoen voor de Powerslide Inline Competitie of worden deze drie afgetroefd door aanstormend talent.
We zullen het zien op woensdag 13 juni in Baflo, dan gaan de inline skaters met elkaar de strijd aan in de derde wedstrijd uit de serie van zeven in de Powerslide Inline Competitie 2018.

Powerslide, het bekende merk van inlineskates en schaatsen maakt het mogelijk voor de talenten dat zij hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen via deze competitie op weg naar de top. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden want naast de gerenommeerde inlineskaters komen veel getalenteerde jonge rijders aan de start.
Deze wedstrijd in de
Powerslide Inline Competitie, die onder auspiciën van de KNSB voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt georganiseerd door ijsclub Baflo, is de eerste van de 3-daagse. Deze 3-daagse vormt een apart onderdeel in deze competitie, waar punten voor het 3-daagse klassement zijn te verdienen.
Naast Baflo worden de andere wedstrijden in deze competitie gehouden in Haulerwijk, Alteveer (Gr.), Ten Boer, Nijelamer, Surhuisterveen en Zwaagwesteinde (finalewedstrijd, 5 september).
De deelnemers komen vanuit Friesland, Drenthe, Groningen en Lelystad naar Baflo.
Om 18.00 uur valt het eerste startschot voor de wedstrijd van de pupillen, kadetten jongens en meisjes en vervolgens is het de beurt aan de junioren, en tot slot de dames, heren en de masters.
De inlineskaters komen graag naar Baflo, vanwege het pittige parcours. De Julianalaan loopt iets omhoog en daar is het punt voor een beslissende actie, terwijl in de rest van het parcours hoge snelheid worden gehaald en het dan moeilijk is weg te rijden uit het peloton. Het is heel spectaculair om te zien hoe de rijders met hoge snelheid de bochten nemen. Dat betekent dat de rijders over een heel goede techniek moeten beschikken om dit te kunnen doen.

De straten van het parcours waar de rijders gaan strijden zijn de Stationsweg, de Emmastraat, Willem de Zwijgerstraat en de Julianalaan.
De start en finish is net als vorig jaar bij Café Beuving. Het bestuur van ijsclub Baflo is erg blij dat ze er toch weer in geslaagd is, mede dankzij de steun van de sponsoren in Baflo en omgeving, om de organisatie van de wedstrijd weer rond te krijgen. Het belooft weer een interessante avond te worden.

Kids clinic

Meedoen met de Inlineskate clinic van ijsclub Baflo?
Het kan in Baflo en beleef een leuke middag, het is helemaal gratis!!!

”Volgend jaar weer?”
Hoorden we vorig jaar na afloop van de inlineskate clinic van verschillende kinderen.
Woensdagmiddag 13 juni kan het en meedoen is gratis, dan kunnen de schoolkinderen weer hun hart ophalen en meedoen aan de jaarlijkse inlineskate clinic die ijsclub Baflo organiseert voor de kinderen van de basisscholen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de Powerslide Inline Competitie die ‘s avonds plaats vind organiseert de ijsclub deze woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een inline-skate clinic en toertocht(je). De kinderen moeten om 13.30 uur aanwezig zijn bij café Beuving, daar gaan we de skates aanpassen en bescherming aan doen, daarna gaan we ongeveer om
14.00 uur van start.
Deelname is geheel gratis en de kinderen die mee willen doen in de leeftijd van ongeveer
7 t/m 12 jaar, kunnen ook zonder ervaring in het inlineskaten, aan de clinic meedoen.
Twee jonge, maar ervaren trainers van ijsvereniging Groningen die wekelijks op de skeelerbaan in Ten Boer training geven, gaan de kinderen op deskundige en speelse wijze de basisoefening leren waarbij het spelelement het belangrijkste is.

Niet in het bezit van skates? Geen probleem, deze zijn bij de clinic aanwezig evenals helm, pols en kniebeschermers en kunnen gratis worden gebruikt.
De kinderen die zelf in bezit zijn van een helm kunnen deze het beste meenemen, want een helm dragen tijdens het inlineskaten is wel verplicht.
Tijdens- en na afloop van de clinic krijgt ieder kind een hapje en drankje aangeboden.

Opgeven?

De kinderen kunnen zich opgeven met de flyers die op school liggen en deze in te leveren voor 12 juni bij Nico Buurma, Marijkelaan 39a, Baflo. Maar aanmelden kan ook per e-mail: buurtjes67@ziggo.nl