Regels om te kunnen schaatsen

Regels om te kunnen schaatsen

Landelijk gelden deze regels:

De huidige lockdown maatregelen zijn er onder meer om reisbewegingen te beperken. Wil je gaan schaatsen op natuurijs, doe dit dan alleen bij de lokale natuurijsvereniging in jouw dorp of stad. Veiligheid staat hierbij voorop, ook voor op het ijs. Verder moet je je natuurlijk houden aan de algemeen geldende coronamaatregelen van het kabinet.

 • Volwassenen mogen buiten en dus ook op natuurijs met maximaal twee personen op minimaal 1,5 afstand van elkaar schaatsen. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Daarnaast mogen de groepjes van twee niet van samenstelling wisselen.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten schaatsen in teamverband. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor een buitenlocatie. Let wel op, want als je je niet houdt aan de coronaregels dan riskeer je een boete.

De avondklok zal in elk geval tot en met 10 februari 2021 4.30 uur van kracht zijn. De eerder aangekondigde maatregelen voor de sport blijven gelden tot en met 2 maart 2021.

Schaatsers moeten het dit jaar wel zonder koek en zopie doen. Kantines bij ijsverenigingen blijven dicht, en ook een kraampje bij het ijs is niet toegestaan.

Voor regels van de gemeente Het Hogeland klik hier.

Onze aanvullende regels:

 • Zorg dat je steeds de 1,5 meter afstand bewaart, geef elkaar ruimte en blijf niet langer zitten dan nodig is om schaatsen aan en uit te trekken. Zorg dat je al in schaatskleding naar de ijsbaan komt. 
 • Alleen leden krijgen toegang tot onze ijsbaan
  (Peildatum 05-02-2021)
  Lidmaatschapskaart verplicht mee te nemen!
  Deze heeft u via de mail ontvangen. Kaart geprint?
  Geen kaart betekent geen toegang!
 • Wc ’s zijn dicht, de kantine is niet open.
  We tellen het aantal mensen dat binnenkomt. Vol is vol!
  U dient uw naam, telefoonnummer en emailadres en aankomsttijd te noteren in onze map die klaarligt op een tafel.
  We verzoeken u onze aanwijzingen en looproutes te volgen.
 • Zodra je niet meer sport gelden de algemene regels. Verlaat de sportaccommodatie zo snel mogelijk, houdt daarbij steeds 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming omdat je blijft napraten!  

Sport bewust, houd je aan de spelregels, zo hebben we samen sportplezier.

Het bestuur

Bianca

Reacties zijn gesloten.