Shorttrackster Noëlle Buurma, talentvol lid ijsclub Baflo, weet wat ze wil

Shorttrackster Noëlle Buurma, talentvol lid ijsclub Baflo, weet wat ze wil

Noëlle Buurma is 14 jaar, woonachtig in Baflo en lid van onze ijsclub. Ze heeft in januari van dit jaar haar debuut gemaakt op de Nederlandse kampioenschappen shorttrack. Noëlle is junior C en lid van Shorttrack Groningen. Tijdens het Nederlandse kampioenschap werd ze op de 500 meter vijfde en eindigde in het eindklassement als achtste. Maar ze wil meer en daar doet ze ook alles aan. Haar doel is het behalen van de nationale titel bij de senioren en misschien nog wel hoger.

Als jong meisje begon ze bij het turnen, maar dat vond ze op een gegeven moment niet zo leuk meer.
Nadat ze kennis had gemaakt met het schaatsen, heeft ze zich daar op gestort en bijna dagelijks traint ze volop. Ze doet nu vier jaar langebaan schaatsen en drie jaar shorttrack.
Het shorttrack trekt haar toch het meest, het is spectaculair, snel en spannend. Maar ook gevaarlijk, ze heeft ondertussen al meerdere malen blessures aan de schouder en pols gehad, maar dat hoort er bij vindt Noëlle. Haar wekelijkse trainingsprogramma is niet mals, alleen op de woensdag traint ze niet, maar de andere dagen is het hard werken met krachttraining en diverse ijstrainingen, zaterdags traint ze voor het langebaan schaatsen en zondags zijn dan meestal de wedstrijden waar ze aan deelneemt.
De tijd die dagelijks nog over blijft besteedt ze volop aan haar opleiding aan de VMBO TL aan het Wessel Gansfort College In Winsum met als doel later fysiotherapeut te worden.
Noëlle was erg blij met haar eerste plaats in de B-finale tijdens de NK, maar zeker ook met haar PR’s op 500, 777 en 1000 meter.
Inmiddels heeft zij internationale wedstrijden gereden in Hasselt(België) en Obertsdorf in Duitsland waar ze deelnam aan het officieuze Europese kampioenschap.
Om in de top van het shorttrack te komen en zich te handhaven heb je talent en doorzettingsvermogen nodig en dat heeft Noëlle Buurma zeker. Het vraagt om een flinke investering en inzet van haar ouders, daarom zou een bedrijf is die haar daarin wil ondersteunen zeer welkom zijn.

wim

Reacties zijn gesloten.